Kiraz mevsiminin açılmasıyla bilim adamlarının bu meyveyle ilgili araştırmaları da hız kazandı. Uzmanlar kirazın faydalarını şöyle sıralıyor:
Kireçlenme: Araştırmalara göre günde iki porsiyon (yaklaşık 20 adet) kiraz tüketenlerde, kireçlenme riski yüzde 15 oranında azalıyor.
Kalp sağlığı: Kirazdaki fenol içeren maddeler de kalp krizi ve felç riskini yüzde 58 oranında düşürüyor.
Kanser: Kolon ve göğüs kanserlerine yakalanma riskini düşürüyor, tümörlerin büyüme hızını yavaşlatıyor.
Diyabet: Vücudun şekere karşı dayanıklılığını arttırarak diyabet riskini yüzde 30 oranında düşürüyor.
Beyin: Kiraz beyinde oksijensizlik yüzünden zarar görebilecek hücreleri koruyor